Az ex-Manchester United játékos környezettudatos Teletubby otthona

2012 november 7. | Szerző: |

Gary Neville a Manchester United és az angol válogatott korábbi játékosa tavaly februárban akasztotta szögre a futballcsukát. Jelenleg az angol válogatott másodedzője és Nagy-Britannia  legkörnyezettudatosabb házának jövőbeli birtokosa, ami éppen olyan mint a teletubbyk otthona. Szóljon most erről a fáma és a tervekről képeket is láthattok.

Az ex-Manchester United játékos 8000 négyzetméteres ‘zöld-háza’2.824.000.000 Ft-ból épül. Több mint három évig tervezték és egy évig kellett várni a tervek jóváhagyására, a ház építése csak az idei év októberében kapott zöld jelzést. A földalatti építmény valósághű mása Dipsy, Laa-laa, Po, Tinky-Winky, azaz a Teletubbyk (a kilencvenes évek végének népszerű és sokat vitatott rajfilmsorozata) otthonának. A ház alakja egy virágot formáz, melynek középpontjában található a konyha és körülötte a szobák. Természetsen a fitnesz terem és medence sem hiányzik a repertoárból.

Neville háza lesz az első és egyenlőre az egyedüli szén-monoxid kibocsátástól mentes ház Északkelet-Angliában. Az ökoházak lényege, hogy minél kevésbé szennyezik a környezetet és megújuló energiaforrásokat használnak, úgy mint szélenergia, napenergia, és hasznosítja az esővizet is. Rendkívül drága beruházás, de hosszútávon megtérül. A focista többször is úgy nyilatkozott, hogy a jövőben szeretne környezetbarát futball stadionok építésében is részt venni. A legfrissebb hírek szerint legújabb ötlete, hogy focipályát tervezez és építtet az Old Trafford közelében lévő szállodájának tetejére. Gary Neville focista karrierjét nem a legkreatívabb poszton töltötte, de úgy látszik, hogy nincs ötletek és kreatívitás híján és az építészet remek terep, hogy kiélje merész vágyait.

A Neville-lak impozáns belső és külső tere

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.Kislány, nagy fociKi mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!