90 éve történt: az olasz válogatott történetének legnagyobb veresége

2014 április 6. | Szerző: |

1924 április 6-án az Azzurri történetének legnagyobb vereségét szenvedte el. Hogy ez miért érdekes? Azért mert a magyar válogatott mérte ezt a nagy erejű, 7:1-es csapást az olasz nemzeti csapatra.

magyarolaszkislanynagyfoci

A felkészülési mérkőzést a ma már nem létező józsefvárosi MTK Stadionban rendezték 40.000 néző előtt. A magyar válogatottból a Hangya becenévre hallgató Molnár György volt igazán elemében.: tíz perc alatt ért el mesterhármast. Molnár Magyarországon csak egy klubban, az MTK-ban játszott, ahol igazán kiváló mutatóval rendelkezett: 180 meccs/138 gól. A szintén az MTK-ban futballozó Braun József duplázott, először akciógólt szerzett, majd büntetőből volt eredményes. Rajtuk kívül Eisenhoffer József és Opata Zoltán is betalált. Előbbi  később az  Olympique Marseille együttesével edzőként nyert bajnokságot. Az olaszok tizenegyesből szerezték a szépítő gólt.

MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 7:1 (2:0)
VEZETTE: Seemann (osztrák)

 Magyarország:
Zsák Károly- Fogl II Károly, Fogl III József- Tóth Gyula, Pruha Antal, Blum Zoltán- Braun József, Molnár György, Opata Zoltán, Eisenhoffer József, Jeny Rudolf.
Szövetségi kapitány: Kiss Gyula
 Olaszország
Combi- Rosetta, De Vecchi- Cevenini III, Romano, Aliberti- Conti, Ardissone, Baloncieri, Rosso, Monti III.
Szövetségi kapitány: Vittorio Pozzo. Gólszerzők: Braun (17., 42.-11-es), Eisenhoffer (49.), Molnár (59., 60., 69.), Opata (70.), Cevenini III (76.-11-es).

magyarolaszkislanynagyfoci2

 

magyarolaszkislanynagyfoci3

 

Forrás: huszadikszad.hu, magyarfutball.hu, nso.hu, tdifh.blogspot.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció
Kislány, nagy fociKi mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!